Sunday, May 2, 2010

Nädal 3: Viitamine

Ülesanded:

http://lemill.net/content/webpages/viitamissusteemid-ja-viitekirjete-vormistamine

1. APA viitekirjed:

2. Viitekirje parandus:

Väljataga, T., Pata, K., Laanpere, M., Kaipainen, M. (2008). Theoretical Framework of the iCampFolio – New Approach to Comparison and Selection of Systems and Tools for Learning Purposes. In: Proceedings of EC-TEL 2008 conference, Maastricht, The Netherlands, 16. - 19. September 2008. LNCS Springer

& märgi kasutamine eesti keelsetes viidetes (mitme autori puhul) on minu jaoks võõrastav. Ilmselt tuleks ka amazon.com raamatu viitekirjele lisada autorite vahele &, samuti “parandatud” viitekirjes enne viimast autorit. Samuti leidsin Teie materjalidest sõna  Retrieved, kas inglise keelseid väljendeid ei peaks mitte inglisekeelsete viidete puhul kasutama. Eesti keeles ikka armas sõna Kättesaadav.

Keeruline on viidet kirjutada, kui üritusest ja ka teemast midagi ei tea. Aga küllap see ülesande püstituses sedasi mõeldud oligi :)

3. Nagu Tiia juba ka kirjutas on Reaalkoolis ilmselt kasutusel APA stiil (või õigemini sellele kõige rohkem sarnanev). Selle nädala materjale lugedes tekkis rõõmus arusaam, et seda sama ma ju püüangi lastele päevast päeva selgitada. Meie küll palume neil lisaks kättesaadavuse lingile lisada ka kasutamise kuupäeva, seda eelkõige enda kaitseks, on ju info veebis muutuv meist sõltumata. Mitmed viitekirje variandid on küll puuduvad ja lapsed on ka küsinud, kuidas sellisel juhul? Nüüd tean vähemalt kust vaadata ja mida soovitada. See APA-viitamisstiili link oli küll väga huvitav, aitäh!